Date

2016

Client

Cheltenham Borough Council

Main Contractor

Future Rooms

Architect

N/A

Structural Engineer

N/A

The Brief

Our client needed to replace the existing refreshment kiosk in the popular Pittville Park in Cheltenham, with a new kiosk that could accommodate secure storage space and feature an attractive exterior.

It was important for the design to meet the need for two spacious servicing hatches and secure storage for wheelie bins, while complementing the surroundings.

The Project

The new refreshment kiosk was designed as a bespoke room to meet the needs of the users of the park, which included adults, children and staff.

We designed a 4m x 5m premier bespoke room measuring 4m x 5m, with a secure store cupboard to accommodate two wheelie bins and two service hatches through which to serve a range of refreshments.

Taking into account the natural, leafy surroundings of the park and garden, the kiosk was designed to be cedar clad, with anthracite trims and soffit and three vertical slatted end panels.

The build comprised insulated walls and ceilings and an EPDM rubber roof on a reinforced concrete foundation. In addition to the manufacture of the kiosk, our team installed the room on site, which included the fitting of a range of fixtures, including internal downlights, lights and sockets wired to Part P regulations, wall and base units, a water heater, worktop and extractor fan. 

It took just two weeks for our team to install the new kiosk, which is around three times quicker than a traditional method of construction.

The Outcome

The refreshment kiosk now offers much needed storage space for equipment, in addition to meeting the needs of visitors to the park. This important facility complements its natural environment, while providing a pleasant environment that is fit for purpose and enjoyed by those working in and around the kiosk.

A Garage and Office Built in SIPs Creates Additional Workspace and Storage: The Perfect Example of a Multi-Functional Bespoke Build

Date

2022

Client

Mr G, Worcester

Main Contractor

Future SIPs

Architect

EN-VELOP

Structural Engineer

N/A

The Brief

Our client needed additional space that would meet a range of needs and had an area in their garden that could accommodate the bespoke building they had had designed.

Having designed a building that would meet their requirements, our client was keen to build in SIPs, having recognised the benefits that this construction method would offer them.

The Project

The multi-functional room was designed around two key needs:a garage incorporating workshop space and storage and an officewith plenty of natural light.

The two spaces were separated by a dividing wall, with the garage and workshop taking up half the space and the office in the remaining half of the room.Additional storage space for bikes was created by using the canopy overhang.

Working from their plans, and the quote we provided, our client ordered the number of SIP panels they required for the build, which they managed themselves.

Upon approval of the quote, production was scheduled and the SIP panels went into our workshop for manufacture, The SIP panels were delivered to the site in Worcester, ready for installation and internal and external finishes.

The base and frame were built according to the plans, followed by the assembly of the SIP panel walls, leaving space for the doors and windows.

The room was then finished with doors, windows, the roof and cladding. Overall, the build took less time than a traditional construction method would have done and there was less waste, which contributed to the efficient build costs.

The Outcome

This multi-functional room has given this family much needed storage and workshop space and enabled the adults to separate work fromhome with the office, helping keep their home and outdoor tidy and well-organised.

A quote from our client:

“We’ve just about finished my garden building that used your SIP panels. I’ve attached a few photos to show how we have used them. I’m very pleased with your product and the finished building.”

A Garage and Office Built in SIPs Creates Additional Workspace and Storage: The Perfect Example of a Multi-Functional Bespoke Build

Date

2022

Client

Mr G, Worcester

Main Contractor

Future SIPs

Architect

EN-VELOP

Structural Engineer

N/A

The Brief

Our client needed additional space that would meet a range of needs and had an area in their garden that could accommodate the bespoke building they had had designed.

Having designed a building that would meet their requirements, our client was keen to build in SIPs, having recognised the benefits that this construction method would offer them.

The Project

The multi-functional room was designed around two key needs:a garage incorporating workshop space and storage and an officewith plenty of natural light.

The two spaces were separated by a dividing wall, with the garage and workshop taking up half the space and the office in the remaining half of the room.Additional storage space for bikes was created by using the canopy overhang.

Working from their plans, and the quote we provided, our client ordered the number of SIP panels they required for the build, which they managed themselves.

Upon approval of the quote, production was scheduled and the SIP panels went into our workshop for manufacture, The SIP panels were delivered to the site in Worcester, ready for installation and internal and external finishes.

The base and frame were built according to the plans, followed by the assembly of the SIP panel walls, leaving space for the doors and windows.

The room was then finished with doors, windows, the roof and cladding. Overall, the build took less time than a traditional construction method would have done and there was less waste, which contributed to the efficient build costs.

The Outcome

This multi-functional room has given this family much needed storage and workshop space and enabled the adults to separate work fromhome with the office, helping keep their home and outdoor tidy and well-organised.

A quote from our client:

“We’ve just about finished my garden building that used your SIP panels. I’ve attached a few photos to show how we have used them. I’m very pleased with your product and the finished building.”